Find den bedste medarbejder

Din virksomhed er ikke bedre end dine medarbejdere!

Så hvordan rekrutterer du de bedste medarbejdere – til lige nøjagtigt din virksomhed?
Der findes naturligvis ikke noget endegyldigt svar på ovennævnte spørgsmål, men nedenfor følger nogle enkle tips, som kan hjælpe dig godt på vej!

Hvem møder kandidaterne og hvorfor?

Dygtige medarbejdere tiltrækker dygtige medarbejdere og det er essentielt, at dine kandidater får et professionelt indtryk af din virksomhed igennem hele rekrutteringsprocessen. Denne skal derfor planlægges i detaljer og kandidaterne skal, gennem hele forløbet, mødes af kvalificeret personale, så de får et realistisk, positivt og indgående indblik i din virksomhed, kulturen og ikke mindst udfordringerne i den konkrete stilling, sammenholdt med deres egne kvalifikationer og ønsker til fremtidig karriere.

Hvad kræves der, for at få succes i jobbet?

For at sikre en succesfuld rekruttering er det absolut nødvendigt, at du har et fuldstændigt overblik over, hvilke kompetencer du har behov for. Hvilke faglige kompetencer og personlige egenskaber er ”need-to- have” kontra ”nice- to-have”. Det er en god idé at bruge tid på, at udarbejde en detaljeret kravprofil i forbindelse med opstart af processen.

Er du realistisk?

Det er desuden vigtigt at søge indsigt i det aktuelle kandidatmarked og have realistiske forventninger til, hvilke kompetencer du kan tiltrække indenfor rammerne af dit budget.I det aktuelle kandidatmarked er der, indenfor flere fagområder, stor mangel på kompetencer, hvilket igen har medført høje lønforventninger hos kandidaterne.

Kompetencer kan tilegnes, men det er meget svært at ændre på en voksen persons grundlæggende personlighed

Ser du hele kandidaten?

Det er vigtigt at vurdere ”hele kandidaten” op mod såvel opgaver som team.Ingen kandidater er perfekte og der kan være flere årsager til, hvorfor den fagligt bedst kvalificerede kandidat ikke er den bedste kandidat til netop dit team.

  • Er kandidaten for dygtig kan du på sigt ikke skabe en interessant og udviklende arbejdsdag. Uden udfordringer og udviklingsmuligheder kan det være svært at fastholde medarbejderen.
  • En stærk faglig viden er ikke garanti for at kandidatens personlighed matcher den kultur, du ønsker at bygge i dit team.

Kompetencer kan tilegnes, men det er meget svært at ændre på en voksen persons grundlæggende personlighed

Prioriterer du dine jobinterviews?

De fleste ledere oplever en travl arbejdsdag, hvor der løbende er møder og deadlines som skal overholdes. Opgaverne bliver oftest ikke færre når du mangler en medarbejder og et jobinterview kommer sjældent belejligt. Der er dog utallig grund til at du skal prioritere kandidatmøderne højt.

  • Et godt forberedt interview er afgørende for at såvel du som kandidaten får maksimalt udbytte af samtalen og har et godt grundlag for at træffe den rette beslutning.
  • En fejlrekruttering er kostbar og hvis du ikke møder velforberedt til samtalen, får du muligvis ikke stillet de rette spørgsmål og kan risikere at ansætte ud fra forkerte kriterier.
  • En professionel fremtræden giver kandidaten et godt indtryk af dig – uanset om I skal arbejde sammen eller ej er du ambassadør for din virksomhed og med til at skabe dens employer brand.

En succesfuld rekruttering kan være afgørende for din succes som leder – så det betaler sig at investere de nødvendige ressourcer i en kvalitetsikret rekrutteringsproces

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram